top of page

Over ons

StadsOase is een coöperatie van vijf ondernemers met een gedeeld enthousiasme voor natuur, stedelijke ecosystemen, en avontuurlijk spelen. Deze vertalen we sinds 2015 in het vergroenen van o.a. schoolpleinen en speelterreinen in de regio Rijnmond. Aan de hand van inspirerende voorbeelden uit binnen- en buitenland, onze eigen creativiteit en met vallen en opstaan, hebben wij onze visie, stijl en werkwijzen gevormd, die we blijvend door ontwikkelen.

 

Met de natuurlijke speelterreinen die wij aanleggen, laten wij kinderen spelenderwijs vertrouwd raken met natuur, en opgroeien in een gezonde omgeving die beweging stimuleert. Veel van de door ons ontwikkelde terreinen zijn openbaar en ingericht als een ontmoetingsplek voor jong en oud. Hiermee hopen we een steentje bij te dragen aan een sociale en harmonieuze samenleving. Onze inspanningen leveren een bijdrage aan ecosysteemdiensten zoals temperatuurregulatie (met name verkoeling van de bebouwde omgeving), waterberging, voedsel (kruiden, fruit , noten, bessen) en de biodiversiteit.
 

Onze interesse blijft niet beperkt tot speelterreinen, we willen in de toekomst ook onze andere ambities op het gebied van (stedelijke) ecosystemen op pakken en zijn hier ook al mee bezig. Voorbeelden hiervan zijn voedselbossen (zie ook: Voedselbos Vlaardingen), ecosysteemherstel, groene daken en productontwikkeling.

Partners

Logo_Snoepjestuin_CMYK_900px-HofArk-02.p
logo-primo-schiedam.png
springzaad.png
groenblauwe.png
irado.png
CE-logo vierkant.png
0a322bb6-668f-425f-94b2-eeeae811f796_thu
jvhduig2.png

Jeroen Verhoeff Natuurschilder

blijdorp.png
bottom of page