top of page

De Kleine Wereld

Rotterdam, 2018

"Het  achterplein bij De Kleine Wereld was een typische, betegelde speelplaats zoals wij die bij de meeste scholen tegenkomen. Behoorlijk kaal, met enkele speeltoestellen, maar dankzij de bomen die op en rondom het plein staan was er toch al iets van een groene basis om op voort te bouwen. 

De leraren en leraressen van de lagere klassen, die hier voornamelijk spelen, waren vanaf het begin erg enthousiast!

Drie van de vier bestaande speeltoestellen (de oude zandbak, het treintje en een  duikelrek) moesten wij in het ontwerp behouden uit kostenoverwegingen. Dit beperkte onze bewegingsvrijheid en vormde een grote uitdaging voor het ontwerp . 

Op dit plein realiseerden we een nieuwe speelheuvel met een glijbaan, de grote boomstammen en keien die we plaatsten stimuleren het klimmen en balanceren. De wilgenhut en de zonnewijzer dragen met hun speelse ronde vormen bij aan een vriendelijke uitstraling van de overgebleven bestrating en maken het interessanter voor fietsende kinderen. De kroon op het plein vormt in onze ogen de zelfgemaakte waterloop met waterpomp, waterspeeltafel en houten goten.
 

In 2018 sloot De Kleine Wereld helaas haar deuren, maar het plein wordt door de buurtbewoners wel gebruikt.. Bovendien is het waarschijnlijk dat het gebouw in de toekomst weer als schoolgebouw wordt benut."

Naar de andere projecten

bottom of page