top of page

Naaldwijk 2020-2021

Maria Montessori vond de natuur de belangrijkste leerplaats voor kinderen. Echter, natuur was nu juist wat ontbrak op het schoolplein van de Montessori Naaldwijk, hoewel er gelukkig al wat bomen en een brede haag omheen stonden. De school wilde haar kinderen graag de mogelijkheid bieden om meer natuur te ervaren op het eigen terrein.

De leraren verzamelden input bij het team en de leerlingen die we verwerkten in een ontwerp. Hoewel we uiteindelijk niet het gewenste budget bijeen konden krijgen lukte het door goede keuzes en enkele concessies te doen, in goed overleg met de school, toch om het grootste deel van de wensen te kunnen realiseren.

Het project werd ontworpen en opgeleverd in 3 delen zodat de school te allen tijde voldoende speelruimte had. In de reeds groene Boshoek kunnen kinderen nu o.a. hutten bouwen en realiseerden we een wadi. Op het kleuterplein kwamen er diverse speeltoestellen en -aanleidingen en op het voorplein kwam er een uitdagend klimtoestel voor de oudere kinderen. Alle pleindelen werden uiteraard verder vergroend!

bottom of page